bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
   
p d

1.Manual de Informatică pentru clasa a IX-a, Profilul real, Editura didactică şi pedagogică. R.A.2004

2.Manual de Informatică pentru clasa a IX-A , Varianta C++, Tudor Sorin, Editura L&S

            Orice algoritm lucrează cu date : date de intrare (datele pe care trebuie să le primească din exterior), date de ieşire (datele pe care trebuie să le furnizeze algoritmul în exterior), precum şi date de manevră (date temporare, necesare algoritmului pentru a obţine datele de ieşire pe baza datelor de intrare)

            Datele cu care lucrează algoritmii pot fi clasificate din mai multe puncte de vedere. O primă clasificare a datelor, în funcţie de posbibilitatea de a-şi modifica valoarea este :

  • Constante – date care nu îşi modifică valoarea; de exemplu : 10, 3.14, “şir de caractere”, ‘A’, fals.
  • Variabile – dare care îşi modifică valoarea.

 

            O variabilă poate fi referită pritr-un nume (o succesiune de litere şi cifre, primul caracter fiind obligatoriu literă) şi are asociată o valoare.Numele unei variablie nu se schimbă pe parcursul algoritmului, dar valoarea acesteia se poate modifica.

            De exemplu, pentru rezolvarea  ecuaţiei de forma ax + b = 0, am utilizat două variabile a şi b. Prin operaţia “Citeşte datele de intrare a şi b”, acestora li se asocial câte o valoare reală, introdusă de la tastatură. Utilizarea acestor două variabile era strict necesară, pentru a respecta generalitatea algoritmului. Dacă am fi utilizat două valori constante (de exemplu, 2 şi 3.5), secvenţa de operaţii ar fi rezolvat numai ecuaţia 2x + 3.5 = 0 , deci nu ar fi avut utilitate.           

            Observaţi că la începutul algoritmului am specificat (am declarat) faptul că a şi b sunt numere reale. Această declaraţie este necesară, pentru a cunoaşte natura valorilor care pot fi asociate celor două variabile şi, ca urmare, operaţiile permise cu acestea. Spunem că am declarat tipul variabile respective . O variabilă poate reţine numai valori de tipul declarat.

            În funcţie de valoarea lor, datele pt fi clasificate astfel :

  • Date numerice – au ca valori numere (naturale, întregi sau reale);
  • Date alfabetice – au ca valori caractere sau şiruri de caractere ;
  • Date logice – au valoarea adevărat sau fals.
d